Leer hoe je met pony's & ezels om moet gaan

Wil jij graag leren hoe je met een pony &/of ezel om moet gaan? Dan is dit iets voor jou!
Bij de workshops leer je veel over het trainen van pony's &/of ezels, we gaan aan de slag met basis oefeningen, het longeren, freestylen of vrijheidsdressuur(kunstjes in vrijheid). We beginnen rustig aan maar hier leer je in een paar weken al een hoop van:) de les duurt 1 uur waarin we onze pony Esther poetsen en daarna trainen. In de lessen focussen we op plezier maken, veel leren natuurlijk en om vertrouwen en een band op te bouwen met de paarden.
We geven de workshops in kleine groepjes zodat je veel aandacht krijgt en zoveel mogelijk kan leren.
Je leert hoe je:
- Een halster om moet doen
- een pony of ezel poetsen
- op de juiste manier wandelt met een pony/ezel
- je krijgt grondwerkles, hierbij zijn er 4 mogelijkheden: 
1. basis oefeningen 2. vrijheidsdressuur 3. longeren of 4. loswerken.
Grondwerk= het bezig zijn op de grond met je paard, pony of ezel. Je beloont het paard als hij doet wat je van hem vraagt en het helpt om een band met je paard te vormen, hem beter te begrijpen en daarnaast is het ook erg leuk om te doen. Er zijn een hoop verschillende vormen van grondwerk. o.a. het leiden van het paard, respect hebben voor de leider, het longeren, schrik training, dressuur matig werken aan de hand (bijv. lange lijnen/teugel) & werken in vrijheid (bijv. vrijheidsdressuur of freestyle)
Dit zijn de 3 mogelijkheden voor deze workshop:
- Basis oefeningen: je leert hoe je het paard moet leiden, hoe het paard moet halthouden (=stilstaan), het achteruitgaan, een aantal figuren...
- Vrijheidsdressuur: is een vorm van dressuur waarbij paarden leren om op commando natuurlijke bewegingen te verrichten waarvoor ze beloond worden. Je leert je paard oefeningen, (trucs) zoals steigeren, liggen, kusje geven, lachen, met het hoofd schudden en Spaanse pas. 

- Longeren: tijdens het longeren loopt het paard in cirkels om je heen, zo krijgt het paard genoeg beweging, zonder er op te rijden. Je gebruikt hierbij een longeerlijn, deze lijn is zo'n 10 meter lang. Het paard gaat in stap, draf en galop.
-Loswerken: bij het loswerken werk je in een vierkant met je paard, je paard zit dan niet aan een lijn zoals bij het longeren en je gebruikt geen zweep maar een leadrope. Door je positie, beweging en houding te gebruiken kan je de richting en het tempo van je paard bepalen. Het doel van het loswerken is het werken met je paard op basis van lichaamstaal, een taal die elk paard kent.
Kan je kiezen wat voor een lesje je krijgt?
Natuurlijk kan je bij ons van te voren een voorkeur aangeven. De workshop wordt aangepast op de leeftijd, het aantal en mogelijke ervaring van de kinderen. 
Voor de duidelijkheid: geen van de pony's en ezels kan bereden worden. Ze zijn hier niet geschikt voor en omdat ze zo klein zijn, is het niet goed voor hun ruggetjes. Maar aan de hand kan je net zo veel, al dan niet meer doen!
Zo mogelijk maken we een leuke foto voor de ouders als aandenken.​​​​​​​
PRAKTISCHE INFORMATIE:
Aantal: Max. 2 kinderen tegelijkertijd
Leeftijd: 7-15 jaar
Duur: 1 uur
Prijs: €9,95 Betalen kan contant of met tikkie
Locatie: Boerderij Westerpark, Overbrakerpad 10, 1014 AZ Amsterdam
Aanmelden graag via mail of WhatsApp, het mail adres en het telefoonnummer kan je vinden bij contact of druk op de knop hieronder. ​​​​​​​

Dit vind je misschien ook leuk

Back to Top